Landgraaf staat dit jaar in het teken van de campagne “we zijn zelf het medicijn” van het Alzheimer Centrum Limburg. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van preventie van dementie, want: hoe vroeger je begint met een gezonde leefstijl, hoe beter voor je hersenen! Drie speerpunten staan hierbij centraal: eet gezond, beweeg regelmatig en blijf nieuwsgierig in het leven staan.


Op donderdagavond 24 januari wordt de campagne in Landgraaf feestelijk afgesloten in de Pinkpopzaal van het Burgerhoes. Alle inwoners uit Landgraaf zijn welkom om deze avond bij te wonen. De avond wordt geopend door wethouder Schiffelers. Dr. Martin van Boxtel van het Alzheimer Centrum Limburg zal daarna een korte presentatie geven over preventie van dementie. Daarna volgt een interactieve informatiemarkt, waar organisaties en verenigingen uit Landgraaf laten zien wat er in Landgraaf mogelijk is op het gebied van gezonde voeding, beweging en nieuwsgierig blijven. Ook wordt er aan het einde van de avond een werkgroep preventie van dementie samengesteld: een groep die (geheel vrijblijvend) samenkomt om elkaar op de hoogte te houden over activiteiten die aansluiten bij de drie speerpunten en om preventie van dementie op de kaart te houden in Landgraaf.

Graag willen wij jullie uitnodigen om deze activiteit bij te wonen (aanmelden niet nodig). We hopen jullie op 24 januari te mogen begroeten