Kick-off MijnBreincoach project

Na iets meer dan tweeënhalf jaar voorbereiding, is op zaterdag 17 maart  op het Museumplein te Kerkrade de officiële kick-off van het MijnBreincoach project gegeven met de lancering van de bewustwordingscampagne  ‘We zijn zelf het medicijn’. Het doel van deze campagne is om mensen te laten inzien dat ze al met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven, de kans op dementie op latere leeftijd kunnen verkleinen. Heel praktisch gezien kan worden gedacht aan de trap nemen in plaats van de lift, maaltijden bereiden met olijfolie in plaats van met boter of een bezoek brengen aan een museum of het theater.

Als onderdeel van de campagne is ook de MijnBreincoach app beschikbaar geworden in de appstores. Deze app geeft je binnen 2 minuten inzicht in je eigen hersengezondheid. Je kunt hierna de app downloaden en zelf kiezen met welk thema je aan slag wilt om kleine, haalbare stappen te zetten naar gezondere hersenen.

Tot eind januari 2019 worden eveneens verschillende lokale activiteiten georganiseerd door aangesloten bedrijven en instellingen. We zijn op zoek naar partners die samen met ons deze belangrijke gezondheidsboodschap willen uitstralen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.


Deel deze pagina