Het medicijn tegen Corona zijn we voorlopig zelf...

Helaas is er nog geen medicijn tegen het vreselijke Coronavirus. We moeten verspreiding tegengaan. Dat geldt voor iedereen. Hieronder vijf simpele tips wat we zelf kunnen doen.

En op deze pagina treft u 10 tips voor mensen met dementie in Corona-tijd.

Wat kunt u doen?

1. Voorkom verdere besmetting!

Blijf zoveel mogelijk thuis. Ontvang zo min mogelijk bezoek en houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar. Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Ga niet op bezoek bij mensen met een kwetsbare gezondheid of ouder dan 70. Ga zeker niet op bezoek als u verkoudheidsklachten hebt. Verpleeghuizen zijn gesloten voor bezoek.

Was uw handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen (voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest). Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg. Schud geen handen. 

2. Bel elkaar dus eens iets vaker ;-)

Nu mensen met dementie afgezonderd zijn van de 'normale wereld' is een telefoontje nog fijner dan normaal. Een gezellig praatje, misschien ergens mee helpen, samen via de telefoon hetzelfde tv-programma kijken, of videobellen. Het helpt allemaal. 

3. Stuur weer eens een echte kaart!

Hoe leuk is echte post?! Een fijne manier om te laten weten dat u aan iemand denkt. Met een handgemaakte tekening helemaal mooi. U kunt er uw telefoonnummer bij zetten (als een hint). En via Cor.Oma-post maakt u online een gepersonaliseerd kaartje met foto dat 2 of 3 dagen later bij de ontvanger op de deurmat valt. 

4. Help elkaar waar het kan

Samen sta je sterker! Zeker nu. Dus een boodschapje doen of voor een alleenstaande koken of de hond uitlaten... Het is nu de tijd om elkaar echt door deze moeilijke periode heen te helpen. Houdt wel de richtlijnen van het RIVM in de gaten. 

5. Extra aandacht voor mensen met Dementie 

Op deze pagina vindt u heel veel tips en informatie.

 

Let een beetje op elkaar ;-)

 

Deel deze pagina