We zijn zelf het medicijn

Dementie is een ongeneeslijke ziekte die de hersenen aantast. Op dit moment wonen zo’n 10.000 mensen met dementie in de regio Haaglanden en de verwachting is dat het aantal mensen met dementie de komende 30 jaar verdubbelt. Gelukkig kunnen we iets doen om dementie tegen te gaan! Dementie is namelijk in 30 tot 40% van de gevallen te voorkomen en wel door deze drie simpele adviezen te volgen:

Blijf nieuwsgierig Eet gezond Beweeg regelmatig

Preventiecampagne

Daarom start in april 2021 de campagne "We zijn zelf het medicijn", een preventiecampagne tegen dementie, in regio Haaglanden. 

Doet u mee om dementie te voorkomen?

Aan de slag

Download de app!

Alzheimer Centrum Limburg ontwikkelde in samenwerking met partners de MijnBreincoach app. Wil je meer leren over hoe 'gezond' jouw hersenen zijn en wat je zelf kunt doen om je hersenen gezond te houden of nog gezonder te maken? Doe dan de snelle test!

Start de snelle test
iphone-mockup.jpg

Meer weten? We zien je graag!

Van april tot december organiseren we door heel Haaglanden allerlei activiteiten. Van kookworkshop tot een potje voetbal en prikkelende informatiebijeenkomsten. Wij vertellen je graag meer over wat je kunt doen om dementie te voorkomen. Wij hopen je dan ook op een van de plekken te mogen ontmoeten!