Beweeg Regelmatig

Bewegen is makkelijker vol te houden als je iets doet wat je leuk vindt: een mooie fietstocht, tuinieren, een stadswandeling of architectuur-ommetje in Zoetermeer.
Nieuwe Architectuur Ommetjes in Zoetermeer - zoetermeer actief | zoetermeer
Gilde Stadsgidsen – Gilde Zoetermeer


Of misschien wil je een uitgedaagd worden met de ommetje app
Ommetje - Dé Nr. 1 Wandel-app: Maak van wandelen een gewoonte -


Zoetermeer heeft een groot sportaanbod, bijna 300 clubs, te vinden op
Sportaanbod - zoetermeer actief | zoetermeer actief


Kent u Old Stars, een walking football club voor 55 + ?
Zoetermeer OldStars - OldStars

Voor meer informatie over bewegen en gezonde hersenen:
Bewegen en je hersenen - Tips en uitleg- Hersenstichting


Samen wandelen

Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Daarom biedt de Stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aan in de natuur of het gemeentelijk groen. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Onderweg is er aandacht voor de natuur en voor gezelligheid. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid om – nu nog op afstand – samen koffie of thee te drinken.
 

Meelopen of begeleiden? U bent van harte welkom!
Een overzicht van alle wandelingen in Nederland staat op www.gezondnatuurwandelen.nl


Sportief Wandelgroep Zoetermeer

Voor leuk en verantwoord wandelen! Iedereen is welkom om op gezellige en sociale wijze de conditie te verbeteren.

Daarnaast biedt de Wandelgroep ‘FitStap’ aan, een beweegprogramma van 12 weken. Onder begeleiding van een professionele FitStap-coach is er naast het wandelen ook aandacht voor mentale coaching, voedingsadvies en cognitieve fitness. Iedereen kan meedoen, of je gezond bent of rekening moet houden met beperkingen! website: Sportief Wandelgroep Zoetermeer

Zie ook: Fitstap | Don Braad


De Road Runners Zoetermeer

Bij de vereniging kun je hardlopen op eigen niveau in groepsverband.

Als je liever wilt wandelen, dan kun je wandeltrainingen volgen. Voor degenen met nog weinig wandelervaring zijn er kennismakingscursussen. 

De Road Runners neemt deel aan het sportmaatjes project van Piëzo Sportmaatjes – Piezo (stichtingpiezo.nl). Dit project maakt het mogelijk dat mensen die graag willen sporten maar niet alleen naar een vereniging willen gaan (of dit moeilijk vinden) de kans krijgen om samen met een maatje toch te gaan sporten!


Kent u de mogelijkheden van GLI al? (zit in het basispakket van uw verzekering!)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een leefstijlprogramma om u te begeleiden bij het aanpassen van uw leef-, beweeg- en voedingsgewoonten. Als u klaar bent met het programma zit u lekkerder in uw vel, u voelt zich gezonder en fitter en u heeft een positiever zelfbeeld. U bent waarschijnlijk afgevallen en meer gaan bewegen. Misschien slaapt u beter, of kunt u zich meer ontspannen. Mensen met diabetes hebben wellicht minder of geen medicatie meer nodig.

Maak een afspraak met uw huisarts, hij/zij kan een verwijsbriefje voor uw schrijven als u voldoet aan de voorwaarden.

Lees hier meer >>

 

beweeg.png

Verkleint bewegen de kans op dementie?

Bewegen is goed voor je hersenen. Het verbetert je denkvermogen. Hiermee bedoelen we dingen als je geheugen, je aandacht, het begrijpen en leren.
Maar bewegen heeft meer gunstige effecten: je slaapt beter, het verbetert je stemming en vermindert je stress, het verhoogt je weerstand tegen ziektes.
Beweeg elke dag minstens 30 minuten.


Hoe werkt het?
Wanneer je voldoende beweegt, raken je hersenen goed doorbloed en krijgen ze de voeding en zuurstof die ze nodig hebben. Ook zorgt het voor de aanmaak van nieuwe hersencellen én de verbindingen tussen de hersencellen worden sterker. Door beweging verbetert bovendien de werking van signaalstoffen; hierdoor gaat de communicatie tussen hersencellen steeds soepeler.
Prof. Dr. Erik Scherder is dé pleitbezorger voor bewegen om je hersenen gezond te houden.
Hij legt dit uit in een kort filmpje Hoogleraar Erik Scherder vertelt je de voordelen van het lopen van een ommetje. - YouTube