Eet Gezond

De diëtisten van Goudenhart geven interessante workshops vanuit diverse invalshoeken over gezonde voeding. Zij doen dit op de inlooppunten van inZet/Piëzo in Meerzicht, Palenstein en Buytenwegh.

Kent u de mogelijkheden van GLI al? (zit in het basispakket van uw verzekering!)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een leefstijlprogramma om u te begeleiden bij het aanpassen van uw leef-, beweeg- en voedingsgewoonten. Als u klaar bent met het programma zit u lekkerder in uw vel, u voelt zich gezonder en fitter en u heeft een positiever zelfbeeld. U bent waarschijnlijk afgevallen en meer gaan bewegen. Misschien slaapt u beter, of kunt u zich meer ontspannen. Mensen met diabetes hebben wellicht minder of geen medicatie meer nodig.

Maak een afspraak met uw huisarts, hij/zij kan een verwijsbriefje voor uw schrijven als u voldoet aan de voorwaarden.

Lees hier meer >>

 

eten.png

Het mediterraan dieet

Meerdere studies laten zien dat een mediterraan dieet beschermend lijkt te werken tegen dementie. Een deel van de studies vindt dat mensen die een mediterraan dieet volgen, minder vaak dementie ontwikkelen. Ook lijkt het dat het dieet betere mentale vermogens (cognitie) geeft. Het mediterraan dieet bevat veel groentes, fruit, volkoren producten, peulvruchten en onverzadigde vetten (noten of olijfolie). Het effect lijkt vooral afkomstig van de combinatie van producten. Helaas blijkt het niet dat een enkele voedingsstof of vitamine werkt tegen dementie.
Op de pagina Het mediterraan dieet | Alzheimer Nederland wordt dieper ingegaan op wat het mediterraan dieet inhoudt en waarom wetenschappers denken dat dit dieet het risico op dementie verkleint of het ziektebeloop kan vertragen. Ook zijn hier tips te vinden om het mediterraan dieet te volgen.