De dementie van Jet en Harrie

Op donderdag 1 juni was de voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ te zien in Montfoort. Het is een veelgeprezen theatervoorstelling over omgaan met dementie. De voorstelling werd vertoond voor het 2-jarige jubileum van ‘t Bakkershuis. Ook de GGDrU was aanwezig in het kader van de campagne We zijn zelf het medicijn. De aanwezigen kregen een boekenlegger van We zijn zelf het medicijn en na afloop vertelde we kort iets over de invloed van leefstijl op dementie.

De dementie van Jet en Harrie

Het publiek volgt Jet en Harrie vanaf het moment dat Jet met pensioen gaat. Ze ondernemen leuke dingen en staan nog volop in het leven. Totdat Jet wat vergeetachtig begint te worden. Niet lang daarna krijgt zij de diagnose “Alzheimer”. Een heftige diagnose voor dit echtpaar. In deze voorstelling beleef je de dementie zowel vanuit het perspectief van Jet als vanuit Harrie die als mantelzorger nauw betrokken is bij dit proces. Daarnaast wordt het publiek meegenomen met achtergrondinformatie over de hersenen en opdrachten, die je doen beseffen hoe frustrerend dementie kan zijn. 

't Bakkershuis

‘t Bakkershuis is Montfoort is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten en/of beginnende dementie. Zij bieden een ontmoetingsplek in de buurt waar mensen gewaardeerd worden om wie ze zijn en waar iedereen meetelt. Iedere eerste donderdag van de maand hebben zij een informatieavond. In december zal deze in het teken staan van We zijn zelf het medicijn.

  • slide
  • slide
  • slide

Deel deze pagina