Regio Utrecht start met We zijn zelf het medicijn

Op 22 mei start in de regio Utrecht de campagne “We zijn zelf het medicijn”. GGD regio Utrecht, gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties willen hiermee meer bekendheid geven aan de invloed van leefstijl op dementie. Je kunt namelijk zelf veel doen om je hersenen gezond te houden. Daarmee verklein je de kans op dementie en vergroot je bovendien je gehele gezondheid. Op 22 mei is de aftrap van de campagne in het Plus café in Nieuwegein. Help je ook mee om de boodschap te verspreiden? Meld je nu aan.

Tot 30% van de gevallen van dementie te voorkomen

Helaas is niet elk ziektegeval te voorkomen, maar uit onderzoek blijkt dat tot 30% van de gevallen van dementie te voorkomen is door een gezonde leefstijl. De campagne is dan ook gebaseerd op 3 leefstijladviezen:

  • Blijf nieuwsgierig (heb een doel: een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
  • Eet gezond (veel groente en fruit, olijfolie, rook niet)
  • Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig)

Bekendheid vergroten van invloed leefstijl op dementie

Met deze campagne hopen we meer bekend te maken dat je leefstijl invloed heeft op dementie, net als bijvoorbeeld op hart- en vaatziekten, en dat werken aan gezonde hersenen en een fit lichaam voor iedereen verstandig is. Daarmee willen we zoveel mogelijk nieuwe gevallen van dementie helpen voorkomen.

Doe je ook mee?

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de campagne, is het belangrijk dat deze op zo veel mogelijk plekken te zien is: bij de huisarts, in de bibliotheek, bij de sportvereniging, in het buurthuis enzovoort. Iedereen kan zich daarom aanmelden als ‘vriend’ van We zijn zelf het medicijn. Vrienden ontvangen van de GGDrU de digitale campagnematerialen zoals posters, een bericht voor sociale media, animaties voor schermen in bijvoorbeeld de wachtkamer en flyers is verschillende talen. Aanmelden kan op: https://vragenlijst.ggdru.nl/?f=0nn86ucy6x 

Meer informatie

20 april organiseerden we een online bijeenkomst voor geïnteresseerden. Maar liefst 70 geinteresseerden waren erbij. Je kan de presentatie met alle informatie hier bekijken.


Deel deze pagina