Stapje Fitter.JPG

Stapjefitter voor mensen met een uitkering

Heb je al lang een uitkering en wil je ook een betere kwaliteit van leven? Dat kan! In 18 weken tijd: bewegen, meer weten over je gezondheid en voeding en nog veel meer. En dat allemaal gezellig in een groepje. Met professionele begeleiding. Stapjefitter is gratis. Door Stapjefitter ga je beter in je vel zitten. En dan beweeg je makkelijker, krijg je meer energie en komt er ruimte in je hoofd. Zo kun je de dingen gaan doen die je misschien al heel lang wilt.  Meer informatie over Stapjefitter, klik hier


Meer weten over Stapjefitter in Zuid-Holland Zuid?
Kijk dan bij Activiteiten in de regio.

Wat doet een aanpak voor jongeren op de website van We zijn zelf het medicijn?!

Heel simpel! Ouders en grootouders zijn het voorbeeld voor hun (klein)kinderen. En als je dus zelf aan een gezonde leefstijl werkt, ben je automatisch ook goed bezig voor je nageslacht. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Dat is waar JOGG voor staat.

Samen met je leefstijlcoach werken aan een gezonde leefstijl

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een speciaal programma, dat sinds 1 januari 2019 wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het programma is erop gericht om jou te begeleiden bij het realiseren van een gezonde(re) leefstijl en het verminderen van leefstijlgerelateerde (chronische) aandoeningen.

Een gezonde leefstijl: dat is méér dan gezond eten en regelmatig bewegen. In dit GLI-programma vind je alle thema's terug, die van belang zijn om lekker in je vel te zitten en krachtig in het leven te staan. Zo is er aandacht voor: voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress en innerlijke balans. 

Meer weten? Vraag dan hier je gratis informatiepakket aan. 

Locaties in de buurt

Fit op jouw manier

Een half uurtje wandelen per dag, op 1 been tandenpoetsen of koken met meer groente; wat past bij jou? 

Kleine veranderingen in je leefstijl dragen bij aan een goede weerstand. Al binnen een paar weken kunnen ze effect hebben. En als je gezonder leeft, zit je vaak lekkerder in je vel: je voelt je energieker. Met een goede weerstand word je minder snel ziek van bacteriën en virussen, zoals corona. En als je toch ziek wordt, heb je vaak minder klachten. Bovendien verklein je met een gezonde leefstijl de kans op aandoeningen, zoals kanker en hart- en vaatziekten. 

Gezonder leven is makkelijker dan je denkt. Helemaal als je keuzes maakt die bij jouw leven passen. Want als iets bij jou past, hou je het veel langer vol.

Ontdek wat bij jou past en word fit op jouw manier.  

Jong geleerd is oud gedaan!

Alcohol

Teveel en onverantwoord alcoholgebruik is niet goed voor de gezondheid, vooral voor jongeren. Jongeren zijn extra kwetsbaar. De hersenen zijn nog volop in ontwikkeling en ze lopen sneller een alcoholvergiftiging op. Kinderen leren door hun 'groot' ouders na te doen. Het blijkt dat jongeren die anderen zien drinken zelf een grotere kans hebben om ook (meer) te gaan drinken. Kinderen zien het drinken van alcohol overal om zich heen en dat heeft invloed op hun mening over alcohol. Daarom is de campagne "Zien drinken, doet drinken" ontwikkeld. Als 'groot' ouder is het dan ook belangrijk om het goede voorbeeld te geven en niet te drinken in de omgeving van je 'klein' kind. Minder drinken of stoppen? Kijk op www.alcoholinfo.nl voor meer informatie of doe mee met www.ikpas.nl

Roken

Roken is in Nederland de belangrijkste oorzaak van voortijdige sterfte. Ook passief roken (meeroken) schaadt de gezondheid. Meeroken door kinderen heeft onder andere een nadelige invloed op de ontwikkeling van de longen en de kans neemt toe dat ze later zelf gaan roken. Daarnaast kopiëren kinderen vaak gedrag. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Rook je als 'groot' ouder zelf, dan kan het moeilijk zijn om het goede voorbeeld te geven. Toch is het belangrijk om niet te roken in de omgeving van kinderen en uit te leggen dat ze niet willen dat hun 'klein' kind rookt. Jongeren raken namelijk nog sneller verslaafd dan volwassenen. Wil je stoppen met roken of meer informatie kijk op www.rokeninfo.nl of doe mee aan de campagne 'Puur' Rookvrij of Stoptober.

Goed Gesprek NIX18

Ouders en grootouders hebben invloed op het drink en rookgedrag van jongeren. Als kinderen hun ‘voorbeeld’ zien roken of drinken, lijkt dat misschien normaal en zelfs aantrekkelijk. Confronteer ze daarom zo min mogelijk met drank en sigaretten. Naast het geven van het goede voorbeeld is het belangrijk om in gesprek te gaan en duidelijke afspraken te maken over het niet drinken en roken onder de 18 jaar. Kijk op www.goedgespreknix18.nl voor meer informatie of bezoek het online magazine met tips en tricks hier.