Focus Beroepsacademie Barendrecht verzorgt gezonde hapjes op Wereld Alzheimer Dag in Hoeksche Waard

Wereld Alzheimer dag staat in Zuid-Holland Zuid dit jaar in het teken van een gezonde leefstijl, de rode draad van de campagne 'We zijn zelf het medicijn'.

Voor ‘Eet Gezond’ (locatie: buurthuis Me Mekaer in Strijen) verzorgen de leerlingen van de afdeling Horeca Bakkerij & Recreatie (HBR) de hapjes waardoor zij de ‘daad’ (lekker en gezond eten) bij het ‘woord’ voegen (de informatie die verstrekt wordt over gezond eten en effect op de gezondheid).
De leerlingen doen dit tijdens de reguliere praktijklessen op de afdeling HBR. Ze oefenen gelijk met vaktechnieken, competenties en vaardigheden die horen bij deze beroepen. Tevens leren ze om te gaan met de wensen & behoeften van de gast (bezoekers van ‘Me Mekaer’). Hoe serveer je iets, wat serveer je en vooral waarom eigenlijk?

Wij doen dit door met onze leerlingen hapjes te bereiden, met daarbij als doel dat niet enkel de leerlingen, maar ook u als gast, kunt ervaren dat gezonder eten niet moeilijk hoeft te zijn en ook lekker is. De recepten kunt u hieronder nalezen. Bent u al ‘nieuwsgierig’ geworden? 

We delen graag het receptenboekje met u. 


Deel deze pagina