Guten Tag

Marjelle Schütteler

Guten Tag,

Ik ben Marjelle, 21 jaar oud, ben Half-Nederlandse en kom uit Duitsland. Sinds 2019 ben ik met mijn opleiding "preventie en gezondheidsbevordering" in Heidelberg bezig. Voor mijn stage wilde ik per se naar Nederland komen, omdat ik het spannend vind om nieuwe ervaringen te beleven en het gezondheidssysteem en werkzaamheden van een ander land te leren kennen. Zo kwam ik uiteindelijk bij de GGD Zuid-Holland Zuid in de afdeling "gezondheidsbevordering" terecht en mocht meteen een actieve rol bij deze belangrijke campagne "We zijn zelf het medicijn" innemen. 

Ik ben opgegroeid in een gezond huishouden waar mijn moeder altijd gezond en vers voor haar kinderen kookte en waar we voor het tv kijken minstens net zo lang even buiten moesten spelen dan de film duurde. Vroeger vond ik het soms heel vervelend (maar eigenlijk was het buiten dan altijd heel leuk), maar nu ben ik zo blij dat ik weet hoe je gezond moet koken en bewegen. Vooral het sporten (zoals zwemmen, volleyballen, hard lopen) is al altijd een deel van mijn leven en geeft me een goed en trots gevoel. Niet omdat ik iets heel erg goed kan, maar omdat ik me zelf altijd motiveer door te gaan en nieuwe dingen te proberen. Door nieuwe prikkels in mijn leven wordt het gewoon nooit saai en ik leer er altijd iets bij. Ook als het soms moeilijk is, is het echt altijd de moeite waard.  

Ook merk ik vaak, dat ik het best voor vrienden of familieleden kan zorgen of anderen kan helpen, als ik me zelf goed voel. Pas dan heb ik kracht en energie voor anderen, wat volgens mij ook heel logisch is. Dus het is niet egoïstisch als je jezelf op de eerste plaats zet en goeds voor jezelf doet, omdat het ook anderen indirect tegenmoet komt als je met energie en een leeg hoofd kunt helpen. 

Ik ben heel erg dankbaar een vriendin van deze campagne te zijn en een actief bijdrage kon leveren. 

Viele Grüße,
Marjelle Schütteler
 

marjelle