"De mogelijkheden vinden die er wel zijn"

Mijn naam is Monique van den Berghe. Ik heb mijn eigen bedrijf: Respect & Tijd, begeleiding thuis.

Met mijn bedrijf ondersteun ik mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een vorm van dementie. Vanuit mijn (werk)ervaring weet ik dat dit een enorme intensieve periode is waarbij je je eigen grenzen als mantelzorger steeds verder opschuift en je steeds minder aan jezelf toekomt.

En het is juist zo belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen als mantelzorger!

Vanuit mijn bedrijf ondersteun ik de mantelzorger, ik kom bij hen thuis voor begeleiding. Actief bezig zijn met hun naaste, maar er ook zijn voor de mantelzorger: een luisterend oor en hen ondersteunen bij deze mooie, maar (zeer) zware taak.

Ik stimuleer de mantelzorger om oog te blijven houden voor de mooie momenten, samen te blijven genieten, hoe klein die momentjes soms ook zijn!

 

Voor ieder is het zo belangrijk om bewust te genieten!

Vindt de mogelijkheden die er zijn! Ontdek waar je plezier aan beleeft! Geniet en leef voluit!

Vanuit mijn bedrijf heb ik aandacht voor de volgende vier gebieden:

  • Muziek. Iedereen heeft muziek waar hij/zij blij van wordt en wilt gaan dansen of zingen. Muziek werkt ontspannend, geeft plezier, is leuk om met elkaar van te genieten en helpt je de dag door. Muziek blijft lang in het geheugen aanwezig, maak hier gebruik van!
  • Reminiscentie. Dit is het bewust ophalen van positieve herinneringen. Het geeft zelfvertrouwen om te worden aangesproken op de dingen die nog wél herinneringen oproepen. Voor de mantelzorgers zijn deze ontspannen contactmomenten ook heel bijzonder en waardevol. Denk hierbij aan het samen bekijken van fotoboeken van vroeger, geuren, voorwerpen van vroeger/van de zolder, verhalen etc.
  • Actief binnen & buiten. Actief blijven is de kern van ons bestaan. Blijf actief en doe zoveel mogelijk zelf wat je zelf kan. En vooral, beleef plezier met elkaar! Ga erop uit, beleef!
  • (Sociaal) netwerk. Iedereen heeft een netwerk, maar soms is dit door omstandigheden verwaterd. Juist nu is het belangrijk om deze banden weer aan te halen en te versterken. Steun van uw naasten is zo belangrijk en kan echt helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

"Respect & Tijd voor de mens met dementie! Ieder mens verdient Respect & Tijd!"

U kunt alle informatie en de actuele tarieven op mijn website vinden, maar direct bellen of een email sturen is ook mogelijk. Ik ben inzetbaar op regelmatige basis, maar ook voor kortdurende inzet (bij afwezigheid van de mantelzorger bijvoorbeeld).

 

Monique van den Berghe, tel. 06-22849361

info@respectentijd.nl / www.respectentijd.nl

 

respectentijd_logo.png
monique_van_den_berghe.jpg